Doneer met uw bedrijf...

goed gevoel & belastingvoordeel

Aantrekkelijk doneren door ANBI status

Bedrijven die graag iets terug willen doen richting de samenleving kunnen terecht bij het Nationaal Hulp Fonds. Met uw bedrijf kan u echt het verschil maken tussen een schrijnende of een hoopvolle situatie. Prachtig om te krijgen, nog mooier om te kunnen geven. Maar wij kunnen echter ook iets terug doen… Bedrijven kunnen hun donaties namelijk als kosten opvoeren en hebben daarmee belastingvoordeel. Dubbel zo fijn. Maar er is meer…

DE VOORDELEN VAN EEN BEDRIJFSDONATIE

✓ Exposure van tienduizenden online bezoekers per jaar
✓ Belastingaftrekbaar dankzij ANBI status
✓ Maatschappelijk verantwoord ondernemen
✓ Goed gevoel: iets terug doen voor de samenleving
✓ Versterkt het teamgevoel onder collega’s

Belastingaftrekbaar dankzij onze ANBI status

Exposure van tienduizenden online bezoekers per jaar

Onderneem maatschappelijk verantwoord

Iets terug kunnen doen voor de samenleving

Versterkt het teamgevoel onder collega’s

kind tandarts
Piet met scootmobiel
hond-van-frank
header-kind-schoolreisje
schoolreisje-kinderen
Spaarvarken bewindvoerders

Eenmalig doneren

Eenmalige donaties kunnen gedaan worden via onze donatiepagina. Laat hier uw (bedrijfs)gegevens achter, dan zorgen wij voor een correcte afhandeling en alle benodigde facturen.

Maandelijks of terugkerend doneren

Voor terugkerende donaties kan u zich richten tot Rob Jansen (penningmeester). Hij zal alles met u bespreken en in orde maken. Zijn nummer is 055 203 2095. Een bericht achterlaten via info@nationaalhulpfonds.nl mag ook.

Op een andere (niet financiële) manier helpen?

Kiest u niet voor een financiële bijdrage maar een andere vorm van hulp? Ook dat kan! Bijvoorbeeld: een dag helpen als vrijwilliger (samen met collega’s), uw expertise doneren, het doneren van (overbodige of teveel bestelde) inventaris/voorraad of het opzetten van een actie met collega’s? Ook deze hulp is welkom! Neem hiervoor contact op met ons via 055 203 2095 of per e-mail.

Wanneer zijn giften belastingaftrekbaar?

Voor bedrijven en organisaties is het mogelijk om, onder bepaalde omstandigheden, giften fiscaal in aftrek te brengen. Als u (als ondernemer) een BV hebt, kan u ook zakelijk geven vanuit uw BV. Voor een eenmanszaak, CV, VOF, etc. gelden de regels van particuliere giften. Jaarlijkse giften boven de € 0 tot een maximum van 50% van de fiscale winst zijn voor de VPB aftrekbaar. Het kan, als u de keuze hebt, voordeliger zijn om vanuit uw BV te geven. U vergelijkt dan wat beide opties u aan fiscaal voordeel opleveren.

Als uw bedrijf de bijdrage aan het goede doel in de vorm van ‘sponsoring’ doet, komen de kosten van die sponsoring regulier als zakelijke kosten voor aftrek in aanmerking. Er is dan sprake van een op geld waardeerbare tegenprestatie die voor de ondernemer een zakelijk karakter heeft, zoals bijvoorbeeld reclame, PR en/of naamsbekendheid.

Meer informatie vind je op de website van de Belastingdienst.

U kan zelf berekenen wat voordeliger is op Berekenhet.nl.

Vul dit belastingformulier in voor periodieke giften die belastingaftrekbaar zijn

Contact opnemen?

Wilt u eerst meer weten over SNHF alvorens u overgaat tot een zakelijke donatie? Geen probleem. Wij geven u graag meer informatie.

Of past SNHF bij het imago van uw organisatie en kunnen wij elkaar versterken?! Dan is het interessant om partner van Nationaal Hulp Fonds te worden!

Neem voor een oriënterend gesprek contact met ons op.

E: info@nationaalhulpfonds.nl
T: 
+31 (0)55 203 2095